TVE es fa ressò de l’experiència digital de les escoles FEDAC

TVE es fa ressò de l’experiència digital de les escoles FEDAC

Emprende, el programa de TVE sobre emprenedoria, empresa i transformació digital, s’ha fet ressò de l’experiència de les escoles FEDAC per superar el repte plantejat per la pandèmia de covid-19.

En el programa emès el passat 18 de novembre, Ramon Montes, responsable de l’àrea d’Administració, Economia i Finances de la FEDAC, ha parlat del projecte educatiu de les 24 escoles FEDAC, basat en un canvi de paradigma que prioritza el desenvolupament dels talents, les habilitats personals i l’èxit vinculat al bé col·lectiu.

En aquest marc, Ramon Montes exposa a TVE com, amb el projecte TÀCtil, la FEDAC ja va preveure fa uns anys la importància de la tecnologia per desenvolupar una proposta educativa de qualitat i de futur. Aquesta visió ha permès a les escoles FEDAC superar amb èxit el repte que va suposar el confinament. Gràcies al projecte TÀCtil, tant alumnes com educadors es van adaptar ràpidament als processos d’ensenyament i aprenentatge a distància, pel fet que ja estaven avesats a treballar cooperativament amb les noves tecnologies.

Economia del Bé Comú

L’entrevista també recull l’experiència de les escoles FEDAC com a la primera institució educativa a Catalunya que inclou la matriu de l’Economia del Bé Comú en el seu balanç de resultats. En l’Economia del Bé Comú, els resultats econòmics deixen de ser l’element principal i es tenen en compte altres aspectes com el respecte de valors com la justícia, la solidaritat o la transparència, que incideixen positivament en la societat.

El programa Emprende de TVE recull l'experiència de les escoles FEDAC en el seus procés de transformació digital i en la incorporació de la matriu de l'Economia del Bé Comú.