“Camina i troba’t! Creació poètica col·lectiva” de l’alumnat de 3r d’ESO de les escoles FEDAC

“Camina i troba’t! Creació poètica col·lectiva” de l’alumnat de 3r d’ESO de les escoles FEDAC

“La poesia fa amb els adolescents el que la primavera amb els cirerers.” Amb aquesta adaptació d’un dels poemes de Pablo Neruda, s’inicia el primer llibre de poemes creats pels alumnes de 3r de secundària de les escoles FEDAC.

En el món on vivim és necessari educar el caràcter de les persones, els seus principis i valors; els seus referents per ser identitats reencantades. Persones capaces de relligar-se amb elles mateixes i amb la comunitat; capaces de llegir i rellegir els grans textos, poemes, relats, històries de la humanitat i, amb ells, interpretar la nostra existència, les coses que ens passen i els mites que ens habiten. Persones capaces de fer eleccions que les connectin amb un sentit profund del que és viure. 

Per aquest motiu, aquest any per a la nostra tan esperada Pujada a Montserrat, que farem el 9 de maig i que tindrà com a lema “Camina i troba’t en el camí”, hem proposat un repte als nostres alumnes: compondre versos vinculats amb l’existència, amb la vida com a camí de recerca i de troballes.

Amb pràctiques TUtòpiques, filosòfiques i literàries com aquesta, potenciem els pensaments transcendents, molt necessaris per al desenvolupament d’una vida amb sentit i benestar.

Cartell de la 17a Pujada a Montserrat, una de les tradicions de les escoles FEDAC de Catalunya, protagonitzada pels alumnes de 3r d'ESO.

Com afirma David Bueno, codirector de la Càtedra de Neuroeducació a la Universitat de Barcelona, en un article publicat fa uns dies al diari ARA “potenciar els pensaments transcendents durant l’adolescència afavoreix el desenvolupament de la identitat personal, del propi jo, i establir i mantenir objectius vitals propis i amb relació a l’entorn on es viu”. 

Així, a les escoles FEDAC continuarem fent TUtopia per educar amb sentit.

A continuació, us deixem l’enllaç a l’obra Camina i troba’t! Creació poètica col·lectiva, creada pels nois i noies de 3r d’educació secundària de les escoles FEDAC. No us la perdeu! Hi trobareu petites i grans reflexions sobre els camins, l’amistat, l’amor, la vida, la nit, els somnis i la llibertat.

"Camina i troba't. Creació poètica col·lectiva" de l'alumnat de 3r d'educació secundària de les escoles FEDAC de Catalunya.