1a Jornada +ART 25+1: 25 maneres de viure l’art a les escoles!

1a Jornada +ART 25+1: 25 maneres de viure l’art a les escoles!

Més ART i més ART a les escoles! Amb la finalitat de potenciar l’art en l’educació, les escoles FEDAC hem celebrat la 1a Jornada +ART 25+1 aquest dimarts 14 de maig. Una trobada de docents i professionals de la cultura a Vic per exposar i intercanviar projectes educatius interdisciplinaris amb una mirada artística i crear sinergies entre les escoles i entitats culturals.

Per aprofundir en el nostre projecte artístic, mestres i professors han trobat en la 1a Jornada +ART 25+1 un espai d’intercanvi d’experiències educatives posades en pràctica a les escoles FEDAC amb l’art com a comú denominador.

A més de docents de les diferents escoles FEDAC, la jornada ha comptat amb l’assistència de representants del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vic, l’Associació Rosa Sensat i la Fundació Carulla.

La 1a Jornada +ART 25+1 ha resultat un espai de trobada molt enriquidor. Les 25 escoles FEDAC de Catalunya hi han organitzat una fireta d’art amb una mostra dels treballs artístics més destacables realitzats amb els alumnes. D’aquesta manera, la fireta s’ha convertit en un aparador de 25 maneres d’entendre l’art a les escoles que ha permès als docents agafar idees i conèixer projectes artístics d’altres.

Fireta d'art durant la 1a Jornada +ART 25+1 organitzada per les escoles FEDAC a Vic.
La fireta d’ART de la 1a Jornada +ART 25+1

Amb els espais de FEDAC Vic decorats amb elements que recorden diferents àmbits artístics, els assistents a la 1a Jornada +ART 25+1 han pogut escoltar les ponències de 7 escoles FEDAC i de la Fundació Carulla, que han donat a conèixer diferents experiències reeixidies amb l’art com a eix transformador:

L'escola de Berga FEDAC Xarxa comparteix el projecte +Àfrica a la 1a Jornada +ART 25+1.

La Jornada +ART 25+1 ha estat també molt musical. Els assistents han gaudit de diferents interludis musicals gràcies al talent dels nens i nenes de FEDAC Pineda i de l’escola de música Musicart’21. Les educadores i artistes de les escoles FEDAC Lara Pons i Anna Puertas han posat el punt final a la jornada amb un petit concert que ens ha emocionat i contagiat la seva energia per portar l’art arreu!

Les mestres i músics de les escoles FEDAC Lara Pons i Anna Puertas van fer un duet a la 1a Jornada +ART 25+1.

La 1a Jornada +ART 25+1 ha estat organitzada per l’equip impulsor +ART a les escoles i les mestres referents d’aquesta àrea a les diferents escoles, i ha comptat amb la col·laboració especial de l’alumnat i educadors de l’escola FEDAC Vic.

Cartell de la 1a Jornada 25+1, celebrada a FEDAC Vic el 14 de maig de 2024.