Celebrem la 17a Pujada FEDAC a Montserrat

Celebrem la 17a Pujada FEDAC a Montserrat

Més de 800 joves de 3r d’educació secundària han participat en la 17a Pujada FEDAC a Montserrat, que ha tingut lloc aquest dijous 9 de maig. Cada any des de les escoles FEDAC organitzem aquesta sortida a Montserrat com a invitació a reforçar el sentiment de pertinença a la nostra institució i viure una nova experiència de companyonia i amistat en un entorn natural i cultural únic.

Amb el pati de l’escola FEDAC Monistrol com a punt de partida, els nois i noies vinguts de tot Catalunya van enfilar el camí a peu fins a la basílica de Montserrat. Es tracta d’una caminada per la muntanya que aquest any ha tingut com a lema “Camina i troba’t en el camí”.

Després de dues hores de camí, els estudiants van arribar al monestir i van poder penjar en un arbre els seus somnis i desitjos, que havien treballat a l’escola. També van tenir l’oportunitat d’entrar a la basílica per celebrar aquesta trobada amb l’acompanyament musical d’educadors i alumnes de les nostres escoles.

Alumnes de 3r d'ESO de les escoles FEDAC de Catalunya enfilant el camí cap a la muntanya de Montserrat.

La pujada a Montserrat ha esdevingut una tradició per crear comunitat FEDAC, i també és una ocasió per descobrir l’excursionisme, la muntanya i els seus valors en un entorn emblemàtic de Catalunya. I és que com van compartir els mateixos alumnes al final de la jornada, la motxilla de la 17a Pujada FEDAC a Montserrat torna a casa plena “de nous amics”, “moments feliços”, “superació”, “esforç” i “noves experiències”.

Us deixem un vídeo, que resumeix millor tot el que van viure els nois i noies de 3r d’ESO!

Alumnes de 3r d'ESO de les escoles FEDAC en la 17a Pujada FEDAC a Montserrat.