Benvinguts al curs 2020-2021!

Benvinguts al curs 2020-2021!

Donem la benvinguda al curs 2020-21 a tota la comunitat educativa de les 24 escoles FEDAC, formada per alumnes, educadors i famílies! 

Després de tants mesos d’educació a distància, estem molt il·lusionats de retrobar-nos de nou a les escoles FEDAC. Tenim moltes ganes de veure els nostres alumnes, de reflexionar amb ells sobre tot el que ha passat durant aquests mesos, de veure els somriures, d’eixugar les llàgrimes, de compartir emocions, d’acompanyar-los en la seva curiositat per aprendre, d’escoltar els seus somnis i guiar-los perquè els facin realitat. La nostra #passióxeducar no ha parat de créixer!

Seguint les indicacions dels departaments de Salut i Educació, les 24 escoles FEDAC ens hem preparat per iniciar l’activitat docent d’aquest curs 2020-21 amb l’aplicació de totes les les mesures indicades de prevenció de la covid-19. 

Pla TRÍPLEX d’aprenentatge combinat

Tot i les mesures preventives que implementem, no som aliens a la incertesa provocada per la pandèmia del coronavirus i com afectarà el desenvolupament del curs. Per aquest motiu, aquest estiu hem fet un #resetescola als claustres de les 24 escoles FEDAC: hem reflexionat sobre els aprenentatges que ens ha dut el confinament i hem debatut com ha de ser la nova escola després del coronavirus.

Fruit d’aquesta reflexió, hem aprofitat l’estiu per desenvolupar el pla TRÍPLEX d’aprenentatge combinat (Blended Learning). Aquest pla combina l’activitat a l’aula amb l’ensenyament i aprenentatge a distància. El pla TRÍPLEX ens permet estar preparats perquè, en el cas que alguna escola o grup hagi de fer quarantena, pugui seguir el ritme docent habitual i cap alumne quedi enrere. 

Infografia sobre el pla TRÍPLEX d'aprenentatge combinat (Blended Learning) de la FEDAC

Però, alhora, el pla TRÍPLEX és molt més que un pla per estar preparats davant un possible confinament: és un projecte d’innovació educativa per transformar l’educació, integrar les TIC a l’aula i a la llar, replantejar els processos d’ensenyament i aprenentatge, i implicar alumnes, docents i famílies en l’educació. Es tracta, en definitiva, d’un pla innovador que s’integra en el projecte educatiu #avuixdemà2024 que estem desenvolupant a les 24 escoles FEDAC.

Us desitgem un molt bon curs a totes i tots!

Tòtems FEDAC i llibre #avuixdemà2024