La Fundació “la Caixa” dona suport a la campanya #AJUDAfamíliesxCOVID

La Fundació “la Caixa” dona suport a la campanya #AJUDAfamíliesxCOVID

Les escoles FEDAC hem signat un conveni de col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, a través de l’Acció Social de CaixaBank, en el marc de la campanya solidària #AJUDAfamíliesxCOVID. Aquest iniciativa va néixer la passada primavera amb la voluntat d’ajudar aquelles famílies de les 24 escoles FEDAC de Catalunya que s’han vist especialment impactades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la covid-19.

La signatura del conveni de col·laboració entre les dues entitats suposa la concessió d’un ajut de 10.000 euros per part de la Fundació “la Caixa” a la campanya #AJUDAfamíliesxCOVID. Aquests diners, juntament amb els fons recollits a través la web dacaccio.org i d’altres activitats solidàries que s’impulsen a les 24 escoles FEDAC, es destinen íntegrament a ajudar famílies especialment afectades per la crisi econòmica, perquè puguin afrontar algunes de les despeses fonamentals d’una llar amb infants.

La Fundació "la Caixa" aporta 10.000 euros a la campanya solidària #AJUDAfamíliesxCOVID de les escoles FEDAC.

Des que es va posar en funcionament la campanya, el mes d’abril de 2020, s’han recollit 17.000 euros a través de la web dacaccio.org, als quals ara se sumen els 10.000 aportats per la Fundació “la Caixa” a través de l’Acció Social de CaixaBank. De la totalitat d’aquests diners, més de 21.000 euros ja s’han mobilitzat per afrontar el pagament de despeses de 93 famílies FEDAC, relacionades amb els subministraments bàsics d’una casa, l’alimentació o beques per assistir a casals d’estiu o a activitats educatives.

A la FEDAC constatem l’impacte que les mesures per contenir la nova onada de la pandèmia estant tenint en l’activitat laboral de molts pares i mares. Aquest fet provoca que cada cop hi hagi més famílies FEDAC que envien una sol·licitud a la comissió DACacció, encarregada d’estudiar cada cas i concedir els ajuts en funció dels fons disponibles. Amb l’objectiu de donar resposta a aquesta situació d’emergència social, a les escoles FEDAC ens hem plantejat el #Repte 50.000 i recollir 50.000 euros per a la campanya #AJUDAfamíliesxCOVID.

Logotip Fundació "la Caixa"
La Fundació "la Caixa" dona suport a la campanya solidària #AJUDAfamíliesxCOVID de les escoles FEDAC