2a trobada #eskcmat: Portem els escacs educatius i socials al carrer

2a trobada #eskcmat: Portem els escacs educatius i socials al carrer

Escampem la nostra passió pels escacs! Els alumnes de 6è de primària de les escoles FEDAC protagonitzen la segona trobada #eskcmat. Aquesta gran festa dels escacs educatius i socials s’ha celebrat el divendres 12 de maig de manera simultània a Anglès, Manresa, Pineda de Mar, Sant Andreu del Palomar (Barcelona), Sant Feliu de Codines i Vic, i ben aviat es farà també a Guissona.

Després de l’èxit de la primera gran trobada d’escacs al carrer, que vam celebrar l’any passat a Berga, enguany hem volgut estendre la nostra passió pels escacs educatius i socials per tot el territori amb una festa descentralitzada a carrers i centres cívics. Les set delegacions de la segona trobada d’escacs #esckmat han aplegat prop de 900 nens i nenes de les 25 escoles FEDAC de Catalunya.

En els diferents emplaçaments, l’alumnat ha jugat diverses partides d’escacs al carrer amb companys d’altres escoles. D’aquesta manera, nens i nenes han posat en pràctica i intercanviat en un ambient festiu els coneixements d’escacs que han desenvolupat durant la primària.

Escacs dins de l’horari lectiu i per a tot l’alumnat

Els escacs educatius i socials formen part de l’oferta educativa de les escoles FEDAC a través de l’activitat #eskcmat, que impartim dins de l’horari lectiu per a tot l’alumnat.

Els estudis demostren que el joc dels escacs, aplicat a l’àmbit educatiu, afavoreix el desenvolupament de les competències cognitives de l’alumnat i la millora dels resultats acadèmics, així com el desenvolupament de les habilitats socials i personals.

Fa unes setmanes, el projecte d’escacs de l’escola FEDAC Sant Narcís (Girona) ha rebut la certificació d’innovació pedagògica del Departament d’Educació. Anteriorment, el projecte d’escacs del conjunt d’escoles FEDAC va ser seleccionat per EduCaixa en el seu programa d’avaluació de projectes educatius.

Necessites recursos per dur els escacs educatius a l’aula? A la web eskcmat.cat trobaràs més informació i materials creats per l’equip impulsor dels escacs a les escoles FEDAC.

Segona trobada d'escacs #esckmat, la gran festa dels escacs educatius i socials de les escoles FEDAC: