Més de 500 alumnes FEDAC juguen a escacs a Berga

Més de 500 alumnes FEDAC juguen a escacs a Berga

Més de 500 alumnes de 16 escoles FEDAC de Catalunya han omplert aquest matí de taules i escaquers el passeig de la Indústria de Berga per jugar a escacs. Ha estat en el marc de la 1a trobada d’escacs #eskcmat, on nens i nenes de 6è de primària i 1r de secundària han posat en pràctica els seus coneixements escaquístics i sobretot han après els uns dels altres en un ambient lúdic i festiu.

Amb aquesta trobada que ha dut els escacs al carrer, les escoles FEDAC ens hem proposat posar en valor els beneficis educatius i socials del joc dels escacs en l’àmbit escolar.

500 nens i nenes de 6è de primària i de 1r de secundària de les escoles FEDAC s'han reunit a Berga per jugar a escacs al carrer.

A més de potenciar les habilitats cognitives vinculades al pensament lògic i racional, diversos estudis demostren els beneficis dels escacs educatius a l’hora de desenvolupar l’atenció i la concentració dels alumnes, augmentar la motivació per l’aprenentatge o treballar destreses socials i afectives, com l’empatia, la paciència, el respecte a l’altre, el saber perdre o la superació personal, entre d’altres.

La 1a trobada #eskcmat ha estat organitzada per l’equip docent impulsor del joc dels escacs a les escoles FEDAC. A les escoles FEDAC impartim els escacs educatius com a activitat complementària dins de l’horari escolar.

L’acte també ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga i del Club d’Escacs Berguedà.

1a trobada d'escacs #esckmat de les escoles FEDAC. Nens i nenes de 16 escoles FEDAC juguen a escacs al passeig de la Indústria de Berga.