Acollida I per donar la benvinguda als educadors novells

Acollida I per donar la benvinguda als educadors novells

La primera setmana de juliol és temps d’Acollida I per als educadors novells que han començat la seva trajectòria professional a les escoles FEDAC de Catalunya. Es tracta d’una setmana de convivència i formació per conèixer el caràcter de la institució i endinsar-se en el projecte educatiu transformador #avuixdemà. Enguany l’Acollida I s’ha celebrat de manera simultània en dues seus: la Casa Pare Coll al poble de Gombrèn i l’escola FEDAC Vic.

L’Acollida I forma part de l’itinerari formatiu institucional, i s’adreça als docents que s’han incorporat recentment a les escoles FEDAC. Del 3 al 7 de juliol, membres de l’Equip de Titularitat i educadors amb un coneixement i una vivència profundes de FEDAC han transmès als nous docents les arrels de la institució i la missió transformadora del projecte educatiu #avuixdemà per fer del món un lloc millor.

Aprofundir en les arrels i en l’#avuixdemà

A través de presentacions, dinàmiques, xerrades i també dels dies de convivència, els educadors novells han tingut l’oportunitat de conèixer el llegat del Pare Coll i de les germanes Dominiques de l’Anunciata, que formen part de les arrels cristianes de la institució.

Alhora, durant l’Acollida I els docents s’han endinsat especialment en el pla estratègic d’innovació pedagògica #avuixdemà de les escoles FEDAC a través dels seus quatre àmbits: Caràcter, Comunitat, Educació i Entorn.

Per això, educadors referents han compartit al llarg de la setmana amb els educadors novells alguns dels projectes FEDAC diferenciadors amb missió transformadora de l’#avuixdemà, com són TUtopia o Bé Comú.

El teu lideratge personal compta!

L’Acollida és també una setmana de convivència que permet crear lligams entre educadors de diferents escoles FEDAC, intercanviar experiències i coneixements, i fer que neixen noves sinergies.

De fet, aquesta formació de benvinguda dona a conèixer als nous docents les 3 esferes de transformació FEDAC. Aquestes esteres, vinculades a nous paradigmes, han de permetre assolir els reptes inclosos en l’#avuixdemà per donar resposta als reptes educatius de la societat actual.

En aquest sentit, l’Acollida vol transmetre als nous educadors tres elements que han de formar part de l’ADN de cada educador FEDAC: el teu lideratge personal és important, així com la teva manera de treballar en xarxa i amb rols cooperatius, perquè assoleixis un impacte positiu en les persones de la teva comunitat educativa.

L'Acollida I és la formació de benvinguda dels educadors novelles a les escoles FEDAC de Catalunya.