Una experiència de transformació educativa: com replicar l’#avuixdemà a qualsevol escola del món

Una experiència de transformació educativa: com replicar l’#avuixdemà a qualsevol escola del món

La transformació educativa és només per a uns quants centres? A les escoles FEDAC estem convençuts que qualsevol escola del món pot comprometre’s amb la qualitat i la innovació educatives. Amb la finalitat d’inspirar i impulsar el canvi arreu, hem compartit en el 1r Congrés Nexaula l’experiència de transformació de les 25 escoles FEDAC amb l’#avuixdemà.

David González, responsable de l’àrea d’innovació i millora pedagògica de les escoles FEDAC, va impartir la ponència “Una experiència de transformació sistèmica de l’escola: com replicar l’#avuixdemà a qualsevol escola del món” el passat 4 d’abril davant l’auditori de Nexaula.

Els assistents al congrés van poder conèixer el camí recorregut pel conjunt d’escoles FEDAC des de l’any 2013, quan ens vam començar a plantejar com havia de ser l’educació del segle XXI i quins eren els seus principals reptes.

És a partir d’aquesta reflexió al voltant del sentit i el perquè de la transformació educativa, que va comptar amb la participació de tota la comunitat educativa, que va néixer el pla d’innovació educativa #avuixdemà. Avui l’#avuixdemà està en funcionament a les 25 escoles FEDAC de Catalunya.

Representats de les escoles FEDAC al 1r Congrés Nexaula de Transformació Educativa.
Representants de les escoles FEDAC en el 1r Congrés Nexaula de Transformació Educativa.

David González va presentar als assistents quines són les tres esferes al voltant de les quals gira la transformació a les escoles FEDAC: l’impacte educatiu, la cultura escolar i el lideratge.

Alhora, va compartir els passos a seguir per qualsevol institució que vulgui impulsar el canvi, així com estratègies per superar els possibles obstacles que puguin sorgir en el camí. I, sobretot, va ressaltar que la transformació educativa amb sentit i amb evidències rellevants només és possible empoderant les persones de l’escola amb una veu pròpia argumentada.

Organitzat per AESE, el Congrés Nexaula de Transformació Educativa vol ser un espai de trobada, reflexió i aprenentatge entre institucions educatives i empreses per construir plegades l’educació del segle XXI.

David González, de les escoles FEDAC, va impartir la ponència "Una experiència de transformació sistèmica de l'escola: com replicar l'#avuixdemà a qualsevol escola del món" al 1r Congrés Nexaula de Transformació Educativa.