Què tenen en comú el budisme, l’islam, el cristianisme i el sikhisme? Són quatre tradicions de saviesa presents a Catalunya que donen resposta a les qüestions transcendentals sobre el sentit de la vida. Des de l’àrea de recerca i sentit (RiS) de les escoles FEDAC hem participat en La nit de les religions de Barcelona. Un esdeveniment que ens ha permès conèixer els centres de culte d’aquestes cultures i aprofundir en les seves tradicions de saviesa.
La nit de les religions de Barcelona, que va tenir lloc el 21 d’octubre, és una iniciativa de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) amb el propòsit d’oferir un punt de trobada i donar a conèixer les comunitats de diferents religions presents en la societat catalana. La nit de les religions ha estat una oportunitat per comprendre millor l’entorn i la saviesa que hi ha en cada tradició, així com l’essència de veritat que hi ha en cada persona més enllà del seu origen cultural.
Us compartim la ruta que hem fet a l’edició d’enguany de La nit de les religions!
La nit de les religions connecta plenament amb el nostre projecte diferenciador TUtopia, inclòs en el pla estratègic d’innovació pedagògica #avuixdemà.
Conscients de la diversitat religiosa del nostre entorn i d’un món cada cop més interconnectat, a les 25 escoles FEDAC acompanyem el desenvolupament de la intel·ligència espiritual del nostre alumnat des del respecte per la diversitat i el diàleg interreligiós.
A través de TUtopia, ens proposem que cada alumne pugui recórrer un camí personal que el dugui a descobrir la seva resposta única i autèntica a les preguntes sobre el sentit de la seva vida i la seva vinculació i contribució especial al món.
TUtopia i esdeveniments com La nit de les religions ens ajuden a descobrir el fons comú present en totes les religions. Un fons que ens ha de permetre desvetllar la veritat present en cada persona i construir plegats un món planetaritzat millor, fonamentat en el bé comú i la igualtat.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola