Trobada Blanquerna per a la col·laboració publicoprivada en educació a Catalunya

Trobada Blanquerna per a la col·laboració publicoprivada en educació a Catalunya

Representants de les escoles FEDAC vam assistir el dissabte 12 de març a la jornada “Innovació entorn de la col·laboració publicoprivada en educació a la Catalunya del segle XXI”, convocada per l’Institut de Recerca en Innovació Educativa i Lideratge, de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. En companyia de persones d’altres institucions educatives —com Vedrunes, Jesuïtes, Escola Pia o la Fundació Tr@ms—, vam tenir l’oportunitat de reflexionar sobre la importància que ha de tenir la col·laboració publicoprivada en el sector educatiu per al futur del nostre país.

La jornada va començar amb una inspiradora xerrada de Xavier Marcet amb el títol de “Resiliència, innovació, batalla cultural”. Les paraules de Marcet ens van refermar la convicció que és des del lideratge i la innovació que podem fer visible el valor dels nostres projectes educatius d’iniciativa social per al país.

Durant la trobada també vam poder conèixer de primera mà dues exitoses experiències de cooperació publicoprivada. Antoni Arias, director d’Atenció Privada i Internacional de l’Hospital Sant Joan de Déu, ens va presentar l’experiència d’aquesta institució referent en el sector sanitari, amb dades que confirmen que la cooperació és un èxit públic. Al seu torn, Maite Trepat, directora gerent del Grup Alba, ens va exposar com una iniciativa social pot fer un gran servei a persones amb discapacitat i persones grans i, alhora, amb una estructura d’autogestió TEAL.

Les persones reunides ens vam distribuir en diferents grups per debatre i presentar a la tarda unes conclusions, que es poden resumir en tres grans eixos:

  • Visualitzar la iniciativa social i la innovació en l’educació
  • Promoure un col·legi professional de referència en el sector
  • Activar accions de difusió i posicionament social

Aquests trobades volen contribuir a la millora de l’educació a Catalunya perquè tots els infants, i especialment els més vulnerables, puguin tenir les millors oportunitats educatives en el marc d’un sistema educatiu públic de qualitat, configurat per escoles públiques i escoles d’iniciativa social.

Equip de les escoles FEDAC que ha participat en la primera jornada sobre Innovació entorn de la col·laboració publicoprivada en educació a la Catalunya del segle XXI.