Les escoles FEDAC al Google Champions Symposium

Les escoles FEDAC al Google Champions Symposium

Tres educadors FEDAC han representat les escoles FEDAC al simposi internacional que Google ha organitzat aquest mes de novembre a Dublín per als seus Google Champions. Els docents FEDAC que hi han assistit formen part dels 155 educadors de 30 països que Google ha seleccionat per formar part d’aquest esdeveniment internacional.

El Google Champions Symposium és una trobada d’experts de tot el món per potenciar la innovació i l’ús de la tecnologia en el sector educatiu. Durant els tres dies de l’esdeveniment, els educadors FEDAC Òscar de Paula (FEDAC Montcada), Roger Valls (FEDAC Sant Feliu) i Ismael Moraleda (FEDAC Sant Narcís) han assistit a xerrades i tallers cooperatius per intercanviar experiències educatives amb professors d’arreu del món.

Reptes compartits amb docents de tot el món

“Aquesta experiència ens ha fet adonar que docents i estudiants de diferents parts del món viuen situacions o desafiaments relacionats amb la tecnologia educativa molt similars als que coneixem nosaltres en el nostre dia a dia”, explica el mestre Òscar de Paula.

Alhora, el Google Champions Symposium ha estat una oportunitat per a les escoles FEDAC per conèixer les darreres tendències en integració tecnològica i provar noves eines de Google for Education que encara estan en fase de desenvolupament i poder interactuar amb els seus desenvolupadors. A més, els educadors FEDAC han pogut debatre sobre l’aplicació de la intel·ligència artificial en l’educació.

Els tres educadors FEDAC que han estat convidats per Google a assistir al simposi compten amb alguna de les tres certificacions del programa Champions de Google (Trainer, Coach i Innovator). En el procés de selecció, Google també ha tingut en compte la trajectòria professional i la seva feina relacionada amb la utilització d’eines tecnològiques aplicades a l’educació. A més, entre les escoles FEDAC es troba una Google Reference School (FEDAC Cerdanyola).

El treball educatiu de les escoles FEDAC en un context global

“L’experiència a Dublín ens ha permès veure que les escoles FEDAC estem actualitzades tant en l’àmbit més tecnològic com en l’aprofundiment en diferents tendències educatives mundials, com són el treball de la sostenibilitat, la interioritat, el creixement personal o l’atenció a la diversitat”, destaca l’educador Roger Valls amb relació al projecte educatiu FEDAC i l’experiència al Google Champions Symposium.

A les escoles FEDAC ja fa anys que hem apostat per incorporar la tecnologia a l’aula a través del nostre projecte d’innovació educativa #avuixdemà, com a part de la formació en la competència global del nostre alumnat per al segle XXI.

Els tres educadors de les escoles FEDAC que han assistit al Google Champions Symposium a Dublín.