Celebrem l’Aplec de Sant Francesc Coll amb la 1a Trobada de Capgrossos FEDAC

Celebrem l’Aplec de Sant Francesc Coll amb la 1a Trobada de Capgrossos FEDAC

Els nens i nenes de 5è d’educació de primària de les escoles FEDAC de Catalunya han protagonitzat avui l’Aplec de Sant Francesc Coll, una de les tradicions de la nostra institució. Enguany l’Aplec ha comptat amb uns convidats molt especials, perquè hi hem celebrat també la 1a Trobada de Capgrossos FEDAC!

500 nenes i nens i 34 capgrossos FEDAC vinguts d’arreu de Catalunya s’han aplegat a l’Estadi Municipal el Congost de Manresa, escenari de la tradicional trobada d’alumnes en honor a Sant Francesc Coll. Aquest curs l’Aplec ha arribat a la dotzena edició.

Gimcana, jocs i danses

Durant el matí, els alumnes de 5è de primària de les diferents escoles han participat en una gimcana amb reptes, jocs i proves físiques per obtenir pistes al voltant dels capgrossos que han vingut a la trobada i que han estat els altres grans protagonistes de la jornada.

I és que els infants de cada escola han fet també ballar els seus capgrossos per presentar-los en societat al ritme de diverses músiques, tan populars i tradicionals catalanes com més modernes.

Amb trobades com aquesta, les escoles FEDAC ens proposem afavorir el sentit de pertinença i de comunitat, tal com recull el nostre pla d’innovació educativa #avuixdemà. Alhora, volem que l’alumnat visqui experiències memorables al voltant de la companyonia i l’amistat que romanguin per sempre en el seu record.

1a Trobada de Capgrossos FEDAC

En Galtetes, la Roser, la Bruixa Napa, en Xarxamel, la Blufeta, en Verdet, la Feduca, en Puig i la Mola… són els noms d’alguns dels capgrossos FEDAC que s’han desplaçat fins a Manresa amb els alumnes de 5è per participar en la 1a Trobada de Capgrossos FEDAC.

Els capgrossos són el resultat del projecte artístic Capgròs, impulsat per l’àrea de +ART a les escoles. L’alumnat d’educació primària de totes les escoles FEDAC ha superat amb escreix el repte artístic plantejat per a aquest curs: dissenyar i construir col·laborativament uns capgrossos relacionats amb l’entorn proper de cada centre.

A l’Aplec del Sant Francesc Coll hem pogut veure el resultat tan espectacular del projecte Capgròs: els 34 capgrossos FEDAC reunits a Manresa simbolitzen la feina ben feta i la diversitat que conviu a les escoles FEDAC.

Ens veiem l’any vinent amb molta il·lusió a l’Aplec de Sant Francesc Coll! Us compartim el reel d’Instagram que resumeix la jornada d’avui i una galeria d’imatges amb l’exposició dels nostres capgrossos!

Les escoles FEDAC de Catalunya celebrem l'Aplec de Sant Francesc Coll i la 1a Trobada de Capgrossos FEDAC.