La festa de la solidaritat FASOL

La festa de la solidaritat FASOL

Amb motiu del dia de Sant Francesc Coll, les escoles FEDAC hem viscut una setmana solidària molt especial! Les comunitats educatives ens hem compromès activament amb els projectes humanitaris que la Fundació Anunciata Solidària (FASOL) desenvolupa a països d’Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.

El 19 de maig és dia de festa gran a FEDAC en ocasió de Sant Francesc Coll, fundador de la congregació de les germanes Dominiques de l’Anunciata. Al llarg dels segles XIX i XX, elles van fundar les nostres escoles amb la voluntat de servir les persones més necessitades a través de l’educació. Per això, el 19 de maig és un dia en què commemorem les nostres arrels i recordem les persones que ens continuen inspirant en el nostre projecte educatiu #avuixdemà per fer d’aquest món un lloc millor.

Una setmana per descobrir i millorar altres realitats del món

Cada 19 de maig a les escoles FEDAC celebrem una jornada memorable amb activitats de festa per a tothom, però amb un únic fi en ment: recollir fons per a diversos projectes FASOL vinculats a la transformació social i a millorar l’accés a la salut i a l’educació de les persones que viuen en països com Benín, Ruanda, Costa de Marfil, Burkina Faso, Camerun, Guatemala, El Salvador, Perú, Mèxic o les Filipines.

Durant els dies previs a la festivitat, els nostres alumnes han pogut conèixer amb xerrades i presentacions com és la vida en aquests països. Han pres consciència que, per a molts nens i nenes del món, anar a l’escola és encara avui un privilegi. I també han descobert com la Fundació Anunciata Solidària (FASOL) treballa per canviar aquesta situació i, com ells, des de Catalunya, hi poden ajudar.

Alhora, nens i nenes de les escoles FEDAC han tingut l’oportunitat de parlar amb germanes Dominiques i amb cooperants que dediquen la seva vida a millorar les condicions de vida de les persones que viuen en països menys desenvolupats, i de descobrir per què ho fan.

Alumnes de l'escola FEDAC Prats coneixen la tasca humanitària de la Fundació Anunciata Solidària (FASOL).

Paradetes, xocolatades, tallers, jocs i molt més… amb finalitat solidària FASOL!

Així, doncs, la setmana de Sant Francesc Coll a les escoles FEDAC ha estat una setmana de sortejos, tómboles, fires amb productes elaborats per l’alumnat en els seus projectes d’emprenedoria, xocolatades, esmorzars i berenars, gimcanes, bicicletades, curses, Talent Shows, tallers i jocs… amb finalitat solidària FASOL.

Moltes gràcies, alumnes, exalumnes, educadors, famílies i veïns d’arreu per fer bategar el món i contribuir a fer-lo millor amb les vostres aportacions als projectes FASOL!

Alumnes de primària de l'escola FEDAC Prats venen els productes que han creat en el projecte d'emprenedoria CuEmE. Els diners aniran a projectes de desenvolupament de la Fundació Anunciata Solidària (FASOL).