Participem en el projecte europeu NEST de mentoria als educadors novells

Participem en el projecte europeu NEST de mentoria als educadors novells

Les escoles FEDAC participem en el projecte europeu NEST (Novice Educator Support and Training), dins del programa Erasmus+. Durant dos cursos escolars, el projecte NEST es proposa implementar i monitoritzar un model per a la mentorització d’educadors novells en centres educatius de cinc països europeus (Àustria, Bèlgica, Bulgària, Romania i Espanya).

Docents de sis escoles FEDAC (FEDAC Cerdanyola, FEDAC Lleida, FEDAC Manresa, FEDAC Salt, FEDAC Sant Vicenç i FEDAC Santa Coloma) participen en el projecte NEST, que s’ha iniciat aquest curs 2021-22 i continuarà el proper curs 2022-23. A cada escola FEDAC s’ha establert un equip d’educadors-mentors, i cada docent amb aquest rol es converteix en el mentor de fins a tres educadors novells del seu centre.

Així, al llarg del curs, els docents-mentors fan acompanyament amb els educadors mentoritzats, els segueixen a l’aula o imparteixen junts classes en codocència. L’objectiu d’aquestes accions és establir una relació de confiança i orientar i motivar els docents novells en els seus primers anys en una escola.

Al seu torn, els educadors-mentors també reben un pla de formació per poder exercir aquest rol i són tutoritzats pels responsables del projecte NEST, amb la finalitat de monitoritzar-ne el procés.

Desenvolupament d’habilitats docents en un entorn canviant

El projecte europeu NEST es proposa donar resposta a les necessitats dels educadors novells, que sovint han d’afrontar situacions complexes a les escoles en un món cada cop més canviant. En aquest sentit, s’ha demostrat que la mentorització és un element clau per donar suport als educadors que s’inicien en la professió i els ajuda a guanyar confiança i a desenvolupar les seves habilitats com a docents.

La participació de les escoles FEDAC en el projecte europeu NEST s’alinea també amb el pla estratègic d’innovació pedagògica i de transformació #avuixdemà i amb el pla de formació institucional de la FEDAC.

Les escoles FEDAC participem en el projecte europeu NEST de mentoria als educadors novells.