+ART a les escoles aterra a la Nau Bostik de Barcelona

+ART a les escoles aterra a la Nau Bostik de Barcelona

El passat dilluns va tenir lloc la inauguració de +ART a les escoles a la Nau Bostik de Barcelona. Des del 28 de febrer i fins al 2 d’abril, alumnes d’escoles i centres educatius de tot Catalunya, així com persones interessades, visiten aquesta antiga fàbrica del barri de La Sagrera per gaudir de l’experiència artística i humana +ART a les escoles.

A la Nau Bostik es pot veure la gran exposició retrospectiva INFÀNCIA DONA VELLESA de l’artista polifacètic Siro López. Són prop de quaranta obres que posen el focus en els Drets Humans i en la situació de vulnerabilitat que viuen infants, dones i gent gran de tot el món.

Totes les persones representades en les obres de Siro López són reals, moltes de les quals ha conegut en els seus viatges per tot el món com a mim en camps de refugiats o països del Tercer Món. La seva obra, a més, es pot llegir en clau de sostenibilitat, ja que Siro López utilitza com a suport objectes i materials que ha trobat en contenidors, abocadors, cases en ruines, terrats… i que restaura per retornar-los la dignitat a través de l’art, així com les persona que retrata.

A la Nau Bostik també s’exposen les obres d’art creades per l’alumnat de les escoles FEDAC, una en representació de cada centre. Prenent com a referència artística el treball i les temàtiques de Siro López, els alumnes han creat les seves pròpies expressions artístiques i, a través de diversos processos participatius, han elaborat o triat una obra per ser exposada en aquest espai de Barcelona.

Un dels objectius del projecte és, precisament, despertar i desenvolupar el sentit crític dels infants i els joves a partir de les impressions i la incomoditat que l’art sovint ens provoca.

De fet, el projecte +ART a les escoles, que és obert a qualsevol escola o centre educatiu interessat a participar-hi, es proposa també reflexionar sobre la situació dels llenguatges artístics en el sistema educatiu i la necessitat d’incrementar-ne la presència per esdevenir l’eix vertebrador d’una educació profundament humanista.

Dijous Interactius

A més de l’exposició INFÀNCIA DONA VELLESA, +ART a les escoles comprèn un ampli programa d’activitats artístiques i culturals gratuïtes per a tots els públics durant el mes de març a la Nau Bostik amb els Dijous Interactius:

  • Dijous 3 de març, 18h: “Mar&Art”, experiència sensorial a través de l’art. A càrrec de Noemí Morral i Montserrat Morral. Espectacle amb conversa, música, poesia i dibuix per transmetre que l’experiència artística és tranformadora i està a l’abast de tothom.
  • Dijous 10 de març, 18h: Instròniks. Makers a l’aula. A càrrec de Marc Sibila. Es poden unir tres disciplines com l’electrònica, la programació i la música? Us imagineu crear el vostre instrument i formar part d’una orquestra?
  • Dijous 17 de març, 18h: Dansa gestual. A càrrec de Laia Vila. Taller dinàmic i creatiu per formar part, a través del gest i la dansa, d’una pintura de l’exposició INFÀNCIA DONA VELLESA de l’artista Siro López.
  • Dijous 24 de març, 18h: Desbloqueja la teva creativitat, dinàmiques amb fang. A càrrec d’Inga Freitas i Júlia Sangés. Jugarem, imaginarem i crearem oblidant-nos dels judicis i de les pressions per assolir la perfecció, gaundint del procés creatiu.

+ART el cap de setmana

Els dissabtes al matí del mes de març, +ART a les escoles inclou la programació +ART al cap de setmana, amb activitats pensades especialment per a famílies amb infants:

  • Dissabte 5 de març, 11.30h: Tina, la caçadora de contes i el seu viatge pels drets infantils. A càrrec de Sandra Sas. La Tina és una caçadora que viatja per tot el món a la caça de contes i rondalles de diferents cultures. En un dels seus viatges, té una conversa molt inspiradora amb una noieta que la fa reflexionar sobre com viuen nens i nenes a diferents parts el món.
  • Dissabte 12 de març, 11h: Creació d’un mòbil decoratiu. A càrrec d’Inga Freitas i Júlia Sangés. Treballarem amb fang i elements naturals i reciclats per crear un mòbil decoratiu amb les aportacions de tots els participants.
  • Dissabte 19 de març, 11.30h: Tinkering musical. A càrrec de Jèssica Ayala. Aprendrem a trastejar per construir, amb objectes quotidians, un instrument musical.
  • Dissabte 26 de març, 11.30h: Les increïbles històries del Dr. Klüpper. A càrrec de Pep López. Coneixerem els contes i les històries prodigioses del Dr. Klüpper, el descobridor de l’elixir contra l’avorriment i els atacs aguts de caspa.

Jornades d’ART, 1 i 2 d’abril de 2022

Podeu consultar la programació completa de les Jornades d’ART a la web de mesartalesescoles.cat. Les inscripcions ja estan obertes!

L’esdeveniment +ART a les escoles culminarà a la Nau Bostik de Barcelona amb les Jornades d’ART, que hi tindran lloc els dies 1 i 2 d’abril. Aquestes jornades es dirigeixen especialment a professionals de l’educació i el sector cultural amb l’objectiu d’intercanviar experiències i coneixements per impulsar la presència de l’art en els sistema educatiu com a eix vertebrador d’aprenentatges.

Entre els ponents, destaquen experts d’institucions de l’àmbit cultural i educatiu, com el Gran Teatre del Liceu, el MACBA o la Universitat de Girona. També hi intervindran l’artista Siro López i el mestre especialista d’educació artística Dimas Fàbregas, entre d’altres ponents.

Horaris de +ART a les escoles
a la Nau Bostik (c. Ferran Turné, 1-11. Barcelona)

Dilluns, dimarts, dimecres i divendres
de 9.15h a 18h

Dijous
de 9.15h a 20h

Dissabtes
d’11h a 13h

Entrada lliure a l’exposició INFÀNCIA DONA VELLESA de Siro López. Les activitats incloses en la programació dels Dijous Interactius i +ART el cap de setmana són gratuïtes amb aforament limitat (cal fer reserva prèvia a mesartalesescoles.cat).