El 1r Cell Cycle Film Fest descobreix el talent audiovisual de l’alumnat de secundària

El 1r Cell Cycle Film Fest descobreix el talent audiovisual de l’alumnat de secundària

Les escoles FEDAC han celebrat la primera edició del Cell Cycle Film Fest, un concurs de curtmetratges d’animació al voltant del cicle cel·lular, la mitosi i la meiosi. Raquel Fernández, professora de biologia de FEDAC Cerdanyola i organitzadora del festival, destaca “la qualitat dels curtmetratges presentats en aquesta primera edició i, sobretot, la gran autonomia i creativitat dels alumnes participants”.

En el Cell Cycle Film Fest, dirigit als estudiants de biologia de 4t de secundària de les escoles FEDAC, els alumnes han demostrat el seu talent audiovisual i els coneixements sobre la divisió cel·lular presentant a concurs els seus curtmetratges. Organitzats en equips de treball de tres persones, els estudiants van elaborar primer un storyboard sobre els fenòmens del cicle cel·lular, la mitosi o la meiosi, i tot seguit van fer-ne la filmació amb la tècnica audiovisual del stop motion.

Els equips participants han pogut desenvolupar la seva creativitat a través del llenguatge audiovisual i, al mateix temps, consolidar i demostrar els seus coneixements i aprenentatges sobre el cicle cel·lular. D’aquesta manera, el festival dona resposta als reptes Llenguatges i Aprenem del pla d’innovació educació #avuixdemà2024 de les escoles FEDAC.

The Three Cell Scientists, guanyadores de la 1a edició del festival

En aquesta primera edició, ha resultat guanyador l’equip The Three Cell Scientists, format per les alumnes Marina Alcaraz, Aitana Arellano i Nina Ortiz de l’escola FEDAC Horta. El jurat, integrat per un comitè científic d’educadors i alumnes, ha valorat tant el treball del storyboard com la tècnica i les explicacions del curtmetratge. A continuació, podeu gaudir del primer curtmetratge guanyador del Cell Cycle Film Fest:

Vídeos finalistes del 1r Cell Cycle Film Fest de les escoles FEDA

El jurat també ha volgut destacar la gran qualitat dels tres curtmetratges que han resultat finalistes en aquesta primera edició del festival, i que us presentem tot seguit:

1a edició del Cell Cycle Film Fest dirigit a estudiants de biologia de secundària de les escoles FEDAC.