Educadors shakers es formen en nous rols per a l’aprenentatge en educació

Educadors shakers es formen en nous rols per a l’aprenentatge en educació

Compromesos amb la innovació educativa i els processos de transformació, educadors de les 24 escoles FEDAC han iniciat aquest mes de gener el “Diploma d’especialització en nous rols per a l’aprenentatge en educació”, impulsat per TeamLabs i la Facultat d’Humanitats i Ciències de l’Educació de la Mondragon Unibertsitatea.

Des de la FEDAC estimulem que a cadascuna de les nostres escoles hi hagi un educador amb el rol de shaker, molt vinculat al nostre pla d’innovació educativa #avuixdemà2024. Aquesta figura té com a objectiu sacsejar des de la base els equips educatius de cada centre en pro de l’exploració de noves metodologies, facilitar la innovació i acompanyar els altres docents de l’escola en els processos de transformació i canvi.

En aquest context, el “Diploma d’especialització en nous rols per a l’aprenentatge en educació” permet als educadors shakers de les nostres escoles aprofundir en l’abordatge dels processos de canvi en l’organització escolar, així com en les noves estratègies docents que la nova societat del segle XXI demana.

Experts en innovació i educació de TeamLabs i la Mondragon Unibertsitatea

Al llarg d’aquesta formació semipresencial d’un any de duració, els educadors de la FEDAC s’empoderaran en àmbits com el disseny de projectes educatius, comunitats d’aprenentatge, facilitació dels equips docents o innovació en els processos d’ensenyament-aprenentatge, entre d’altres. Aquesta formació universitària destaca, a més, per la seva metodologia activa, ja que potencia la reflexió, l’intercanvi d’experiències des de la pràctica i el desenvolupament d’una visió crítica entre els participants.

L’equip docent d’aquest diploma universitari està format per professors i investigadors de la Mondragon Unibertsitatea del País Basc i del laboratori d’innovació i emprenedoria TeamLabs, a més de comptar amb la col·laboració de professionals i experts educatius d’altres organitzacions.

Educadors shakers de les escoles FEDAC cursen el diploma d'especialització en nous rols per a l'aprenentatge en educació, de TeamLabs i la Mondragon Unibertsitatea