Celebrem #Magister5S2023, la festa d’agraïment als educadors i educadores que inicien la jubilació

Celebrem #Magister5S2023, la festa d’agraïment als educadors i educadores que inicien la jubilació

Ahir dijous vam dir a reveure a les educadores que s’han jubilat recentment i durant el passat curs 2022-23 a les escoles FEDAC de Catalunya amb la celebració #Magister5S2023. La sala d’actes de l’escola FEDAC Amílcar va ser l’escenari d’aquest emotiu acte d’agraïment, celebració i homenatge a una vida laboral dedicada als altres i a l’educació.

Magister 5S és un acte d’agraïment institucional a les persones que ens han ofert el seu mestratge al llarg dels anys. En l’edició de 2023, la festa Magister 5S ha estat dedicada a Dolors Vilanova, de FEDAC Amílcar; Natàlia Navinés, de FEDAC Cerdanyola; Elisa Oliva, de FEDAC Horta; Montse Juli, de FEDAC Pineda; Gina Canal i Montse Canal, de FEDAC Prats; Ma. Teresa Torner i Núria Fuentes, de FEDAC Sant Andreu; Concepció Grau i Ma. Teresa Cortés, de FEDAC Canet; Ma. Assumpció Peya i Enriqueta Barniol, de FEDAC Pont Major; Ma. Rosa de Domingo i Margarita Sanz, de FEDAC Sant Narcís; Isabel Canals, Carlos Humberto Delgado i Adjutori Crusellas, de FEDAC Vic; i Coia Galceran i Ma. Pilar Cervera, de FEDAC Yglesias.

Una festa emotiva acompanyada de records i experiències

La sala d’actes de l’escola FEDAC Amílcar es va omplir de persones que van voler acompanyar els educadors jubilats en un moment tan especial: companys, familiars, amics, patronat i germanes. Josep Arús, vicepresident del patronat FEDAC, va donar-los la benviguda amb unes paraules d’agraïment a la seva tasca de servei dedicada als infants i els joves.

Les mestres Montse Juli i Ma. Teresa Torner van pujar a l’escenari en representació de tots els companys homenajats. Elles van mantenir una conversa amb els presentadors de l’acte, Jordi Civit i Raquel Caballero, sobre què ha significat per a elles dedicar-se a l’educació, i ens van compartir també alguns moments memorables viscuts a les escoles FEDAC.

L’acte #Magister5S2023 va comptar amb un padrí, Julio Andreu, qui va dedicar gairebé trenta anys al servei de la FECC i l’educació. Jubilat des de l’any 2020, va compartir amb els assistents la seva experiència personal amb la jubilació, donant-los alguns consells.

Al seu torn, Modest Jou, director general de les escoles FEDAC, també va dedicar unes paraules als educadors jubilats, agraint-los l’expertesa amb la qual s’han anat omplint al llarg dels anys, i de com aquesta expertesa es converteix en llegat per a les noves generacions.

Una obra d’art com a símbol d’acompanyament xerpa

Josep Arús i Rosa Alsina, en representació del patronat FEDAC, van fer entrega a les protagonistes de Magister 5S 2023 d’una escultura de l’artista Isaac Giró com a agraïment a la tasca d’educadores xerpa, que han acompanyat tants i tants infants i joves al llarg dels anys a les escoles FEDAC.

Durant la celebració, vam poder gaudir de la màgia de la música gràcies al talent de l’educadora de FEDAC Cerdanyola i cantautora Lara Pons. Ella ens va fer emocionar amb la seva cançó “Poesia”, ens va versionar Txarango i el seu “Compta amb mi” i, com a tancament, va aixecar la sala per fer-la ballar al ritme de Nena Daconte i el seu “Tenía tanto que darte”.

Educadores de les escoles FEDAC de Catalunya que han iniciat la jubilació durant el curs 2022-23 són les protagonistes de l'acte institucional #Magister5S2023.
Educadores de les escoles FEDAC de Catalunya que han iniciat la jubilació durant el curs 2022-23 són les protagonistes de l'acte institucional #Magister5S2023.