Celebrem la 15a Pujada a Montserrat

Celebrem la 15a Pujada a Montserrat

Després de l’aturada forçosa provocada per la pandèmia, a la FEDAC teníem moltes ganes de recuperar tradicions com la Pujada a Montserrat. Finalment, el passat 14 d’octubre els 600 alumnes de 3r de secundària de les escoles FEDAC, acompanyats d’una cinquantena d’educadors, van gaudir d’aquesta jornada tan especial. La d’enguany ha estat ja la 15a edició de la Pujada a Montserrat i ha tingut el lema “Tinc un somni”.

El dia va començar ben aviat al pati de l’escola FEDAC Monistrol, punt de trobada dels alumnes i els docents de totes les escoles. A les 10h del matí va començar l’ascens a peu cap a la Basílica de Montserrat, amb els nois i noies inicialment agrupats per escoles. Però, a mesura que avançaven en el camí, s’anava trencant el gel i començaven a descobrir gustos i interessos comuns mentre gaudien del paisatge i el contacte amb la natura.

Tinc un somni

L’arribada a l’esplanada de Montserrat va ser un dels moments especials de la jornada, ja que tothom va sentir l’alegria de superar les dificultats del camí i aconseguir el propòsit d’arribar a Montserrat. La Pujada a Montserrat és també una experiència educativa, ja que és una metàfora dels reptes que ens proposem a la vida i de l’esforç que hem de fer per assolir els nostres objectius. Per això, els nois i noies van escriure els seus somnis en un gran mural, sota el fragment tan conegut del discurs de Martin Luther King “Tinc un somni”, lema de la trobada.

Després de dinar junts, els més de 600 alumnes van ser molt ben acollits pels monjos de Montserrat i, dins de la Basílica, van poder donar gràcies a la Mare de Déu de Montserrat en una pregària conjunta.

El punt i final de la jornada va ser un castell format per un alumne de cada escola, com a símbol de la unitat de les escoles FEDAC, mentre cantaven la cançó Libertad de Nil Moliner. L’hora dels adéus, conjuntament amb l’obligat intercanvi de telèfons i d’Instagrams, va posar fi a una trobada plena de comunió i d’alegria.

Ja heu vist i compartit el reel d’Instagram de la Pujada a Montserrat? No us el perdeu! Feu clic a la foto de sota i gaudiu-lo!

Reel d'Instagram amb el vídeo de la XV Pujada a Montserrat de l'alumnat de 3r d'ESO de les escoles FEDAC de Catalunya.
Alumnes de 3r de secundària de les escoles FEDAC durant la 15a Pujada a Montserrat.