+ART a les escoles: Gaudim de la dansa i la música al Liceu

+ART a les escoles: Gaudim de la dansa i la música al Liceu

Aquest matí prop de 1.200 alumnes d’educació primària i secundària de les 25 escoles FEDAC de Catalunya hem omplert el Gran Teatre del Liceu per gaudir de la música, la dansa i la màgia de l’espectacle “La nit de Sant Joan”.

Al llarg del curs, educadors i alumnes FEDAC ens hem endinsat en aquesta obra de Robert Gerhard, un dels compositors catalans més universals, amb direcció i coreografia del prestigiós coreògraf Antonio Ruz. Sobre l’escenari del Liceu, la representació de “La nit de Sant Joan” ens ha transmès tota l’energia i la vitalitat de la dansa contemporània.

A més, hi hem pogut reconèixer molts elements treballats a l’escola durant el curs en projectes interdisciplinaris que impliquen la música, l’expressió corporal o la cultura catalana.

El treball de l’obra “La nit de Sant Joan” forma part del projecte transversal +ART a les escoles, que impulsem a totes les escoles FEDAC per incrementar la presència dels llenguatges artístics en totes les etapes educatives, com a base d’una educació profundament humanista.

La màgia de la nit més curta de l’any al Pirineu

Inspirada en una nit de Sant Joan al poble d’Isil, Robert Gerhard va compondre una obra per a piano que recull elements de la música tradicional catalana per evocar-nos la màgia de la nit més curta de l’any amb el culte al foc i els personatges que habiten el Pirineu català.

Alhora, el director Antonio Ruz ha completat l’obra amb una coreografia contemporània que inclou altres elements simbòlics de la cultura catalana, com els gegants, el bestiari, la sardana o els castells.

Quina impressió ha causat en els joves espectadors?

Els aplaudiments han estat unànimes durant tot l’espectacle i sobretot al final. Però quina és la impressió que “La Nit de Sant Joan” ha causat en els joves espectadors? Què en pensen d’aquesta experiència?

En Jordi i la Bruna, alumnes de 6è de primària de l’escola FEDAC Gironella, ens comparteixen la seva opinió en sortir del Liceu:

“Ens ha agradat moltíssim! L’espectacle és diferent del que acostumem a veure, però ha sigut una experiència molt divertida”

“A classe ens havien ensenyat les músiques i també hem practicat abans alguns balls”

“També ens ha agradat conèixer el Liceu per dins, la decoració és molt maca i és guai barrejar-nos amb altres escoles”

“Tant de bo continuem treballant més espectacles com aquest!”
Alumnes de l'escola FEDAC Gironella a la sortida del Liceu després de veure l'espectacle de música i dansa "La nit de Sant Joan".
Alumnes de les escoles FEDAC assisteixen a la representació de "La nit de Sant Joan" al Gran Teatre del Liceu, dins del projecte +ART a les escoles.