Alumnes de 6è de FEDAC Sant Narcís lideren el projecte CRAM

Alumnes de 6è de FEDAC Sant Narcís lideren el projecte CRAM

Feia temps que els alumnes de 6è A de l’escola FEDAC Sant Narcís de Girona tenien una inquietud: sentien la necessitat de fer alguna cosa que ajudés a preservar el medi natural. Amb aquest fi en ment, els nens i nenes de la classe s’han liderat ells mateixos i han posat en funcionament el Projecte CRAM. A través d’aquest projecte, els alumnes s’han proposat recollir diners al llarg del curs per a la Fundació CRAM, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la protecció del medi marí i dels animals que l’habiten.

Després de parlar-ne entre ells, els nens i nenes van decidir que volien dedicar les dues hores setmanals del Talent artístic del primer trimestre a crear manualitats que després poguessin vendre per recollir diners per al Projecte CRAM. Així doncs, i després d’unes quantes idees i prototips, els alumnes han creat amb les seves mans tres productes, fets principalment amb productes reutilitzats:

  • Un suport per a mòbils o tauletes, fet de taps de suro
  • Un portallapis, fet de taps de suro
  • El pot dels somnis, un pot de conserva amb finalitat decorativa i de relaxació

Web per a la compra solidària

Però no només calia crear els productes solidaris. Organitzats ells mateixos en diferents grups, els alumnes han treballat també en la campanya de difusió per donar a conèixer la iniciativa entre tota la comunitat educativa de FEDAC Sant Narcís i més enllà de l’escola.

Per això, alguns companys s’han dedicat a crear la cartelleria, mentre que uns altres han creat la pàgina web del Projecte CRAM. Si hi entreu, podreu accedir també al formulari per a la compra solidària dels accessoris i col·laborar, així, amb el projecte CRAM.

Pàgina web sobre el Projecte CRAM que han creat els alumnes de 6è de primària de l'escola FEDAC Sant Narcís, de Girona.

Un cop feta la sol·licitud de compra, podreu recollir la vostra comanda a l’escola FEDAC Sant Narcís, de Girona (C. Pare Coll, 3). A final de curs, els alumnes de 6è A faran entrega dels diners recollits a la Fundació CRAM.

El Projecte CRAM és un magnífic exemple de la consciència mediambiental i els valors solidaris dels nens i nenes de la FEDAC. Però sobretot és una mostra de la capacitat de lideratge per emprendre ells mateixos petites accions transformadores al seu abast per fer que el món sigui un lloc millor.

Un projecte d’Escola Verda

Alhora, el Projecte CRAM ha permès aprofundir en els coneixement dels alumnes sobre el medi marí, de manera que l’aprenentatge esdevé vivencial i motivador, ja que parteix dels interessos que han manifestat. Així, el projecte promou l’adquisició de coneixements científics i l’interès per investigar el medi natural, fet que s’alinea també amb els objectius del projecte d’Escola Verda.

Alumnes de 6è de primària de l'escola FEDAC Sant Narcís de Girona lideren el Projecte CRAM.