Acollim docents en pràctiques del Programa de Transició Blanquerna-Escola

Acollim docents en pràctiques del Programa de Transició Blanquerna-Escola

Les escoles FEDAC estem compromeses amb la captació del talent i el desenvolupament de la carrera professional dels educadors. En aquesta línia, hem teixit aliances amb la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-Universitat Ramon Llull a través del Programa de Transició Blanquerna-Escola.

Des del curs 2018-19, el Programa de Transició Blanquerna-Escola facilita que estudiants universitaris de segones titulacions de l’àmbit de l’educació puguin realitzar les pràctiques curriculars a les escoles FEDAC de Catalunya i conèixer de primera mà el dia a dia dels centres i el nostre projecte d’innovació educativa #avuixdemà. El programa és també una plataforma d’inserció laboral per als joves mestres.

Alhora, docents FEDAC exerceixen un rol com a mentors dels practicants, i els acompanyen i orienten en aquest període de desenvolupament professional i personal a les escoles. Per capacitar-se en aquest rol de mentors, el programa ofereix una formació en mentoria per als docents de les escoles. Amb diferents sessions en línia i presencials al llarg del curs a la Blanquerna, aquesta formació permet als educadors adquirir les habilitats i els coneixements necessaris per a l’acompanyament i el seguiment de les pràctiques dels mestres novells en el seu procés d’aprenentatge i desenvolupament professional.

Les trobades presencials en el marc d’aquestes formacions en mentoria esdevenen també una oportunitat per intercanviar experiències entre els tutors de la universitat, els estudiants en pràctiques i els mentors de les diferents escoles participants en el programa, entre les quals s’hi troben, a més de FEDAC, centres de Jesuïtes Educació, Vedruna Catalunya i Escola Pia.

Us convidem a veure amb imatges com vivim a FEDAC el Programa de Transició Blanquerna-Escola en el vídeo següent:

L’aliança de les escoles FEDAC amb el Programa de Transició Blanquerna-Escola és una de les respostes que donem al repte de l’educació del segle XXI referent al vincle entre Escola-Universitat-Empresa (E-U-E), dins del nostre projecte educatiu #avuixdemà.

Mestres en pràctiques i els seus mentors de les escoles FEDAC, participants del programa de Transició Blanquerna-Escola.